Warning: Undefined variable $submit in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 226
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 228
تعداد نتایج: ۱۹ | عبارت جستجو: زبان شعر |
1 - خودشکوفایی سعدی
سعدی، از واقعگراترین شعرا و نویسندگان زبان و ادب فارسی است. به خصوص در گلستان که بهترین جلوهگاه واقع نگریهای اوست هیچگاه جانب واقعیت را رها نمیکند و سعی میکند عملیترین راه ها را برای حلّ مشکلات و نیازهای اساسی بشر ارائه دهد. بهروزی و نشانۀ ارضای همهجانبۀ انسان، رسیدن به بامِ خودشکوفایی است. مزلو شرط خودشکوفایی را شناخت استعداد ذاتی و شکوفایی آن میداند. به نظر وی حتی اگر همۀ این نیازها ارضا شوند، باز هم اغلب (اگر نه همیشه) میتوانیم انتظار داشته باشیم که بزودی نارضایی و بیقراری کد مطلب: 5639 - تاریخ انتشار: 07:13 - 1403/01/29 2 - انسجام دستوری در شعر قیصر امینپور قیصر امینپور، از شاعران نامآور معاصر، اشعار بسیاری را در قالبهای مختلف شعری سروده است. اشعار امینپور به واسطۀ تسلّط شاعر بر زبان فارسی و آشنایی او با واژگان و ظرفیتهای دستوری و واژگانی ادبیات فارسی، از شگردهای انسجامی به نحو مطلوبی بهرهمند است. روابط عناصرِ تشکیلدهندۀ اثر با یکدیگر و ارتباط ذاتی میان همۀ عناصر اثر ادبی و هنری که تمامیّت و کلیّت آن اثر را دربرمیگیرد و به آن انسجام و یکپارچگی میبخشد، ساختار اثر نامیده میشود (علویمقدّم، 1377: 186). آنچه موجب انسجام یک اثر ادبی و ساختار آن میشود، کد مطلب: 2035 - تاریخ انتشار: 07:12 - 1403/01/25 3 - رویکرد شعر معاصر به مختصّات زبانی سبک هندی نقش ادبیات اروپا در تحولات شعر پارسی معاصر امری مسلم است. گذشته از آنکه بنیادگذاران شعرهای آزاد، سپید، موج نو و حجم، آثار خود را در کلّیت آن، با پیش چشم داشتن شعرهای اروپایی بهوجود آوردهاند، هم ایشان و هم دنبالهروانشان که سازندگان بدنۀ شعر معاصر ایراناند، در جزئیات زبانی و زیباییشناختی آثارشان نیز بیاعتنا به ادبیات اروپا نبودهاند. تعبیرهای او باید کرد. در زبان شعری نیما و بهخصوص در آثار متأخر او کمتر به وصف ساده، رئالیست و سرراستی برمیخوریم. وصف اشعار او که بیشتر نیز وصف حالات درونی است پیچیدگیهایی دارد که برای فهم آن دقّت بیشتری لازم است. بیان یک حالت، یک صحنه، یک واقعه در زبان او کد مطلب: 2069 - تاریخ انتشار: 08:20 - 1402/10/11 4 - اهمیت تخلّص در ادبیات فارسی تخلّص اسمی است که شاعر آن را در شعر خود میآورد و آن اسم بر او دلالت میکند. وقتی این واژه وارد زبان فارسی شد، شاعران ایرانی آن را به معنای دقیق و ادبی بهکار برده، به اصطلاح ادبی تبدیل کردند. و بنابر نقل قولی افسانهای و غیر قابل باور، قدیمترین نمونة شعر فارسی یا پهلوی فارسیشده که در کتابهای تاریخ دورة اسلامی نقل شده، عملاً دارای نام شاعر (و با اغماض تخلّص) است:
منم آن شیر گله منم آن پیل یله
نام من بهرام گور کنیتم بوجبله
(رک. صفا، 1371: 1/ کد مطلب: 1994 - تاریخ انتشار: 07:16 - 1402/09/04 5 - معنای ابتذال در هنر و ادبیات شفیعی کدکنی
زبان شعر در نثر صوفیه، صص ۷۴ و کد مطلب: 5149 - تاریخ انتشار: 06:48 - 1402/05/04 6 - رونمایی مجازی از مجموعه شعر «حروف نام تو» با حضور شاعران چندملیتی فارسیزبان غلامرضا کافی شاعر کشورمان با اشاره به انتشار دفتر شعر «حروف نام تو» گفت: غزلها در دیدگاه خواننده، داستانکهایی هستند از زندگی شاعرانه یک عاشق، اما طَرَفی برای گفتوگو ندارند بلکه شاعر مثل دانای کل در گوشهای ایستاده و روایت میکند. نقل از خبرگزاری فارس، آیین رونمایی مجازی از مجموعه غزلیات «حروف نام تو» اثر تازه انتشار یافته حمیده پارسافر، شامگاه جمعه ۱۹ خرداد ماه، با حضور شاعران پارسی زبان کشورهای ایران، افغانستان، هند، پاکستان و تاجیکستان با مدیریت علیرضا قزوه و اجرای سید مسعود علوی کد مطلب: 5000 - تاریخ انتشار: 10:32 - 1402/03/20 7 - طاهره صفارزاده: سیدحسن حسینی از قیصر بزرگتر بود/ شاعری که زبانش برای انقلابینماها شمشیری برنده بود 9 فروردین روز درگذشت شاعری است که اهل فن میگویند حیف بود برود! و حتی از قیصر امینپور بالاتر بود اما مظلوم واقع شد، شاعری که میگویند زبانش برای انقلابی نماها شمشیری برنده بود و مثل شعرای دیگر محافظهکار نبود. آن شاعر سیدحسن حسینی بود. نقل از خبرگزاری فارس: «سید حسن حسینی هستم. متولد ۱۳۳۵ محله سلسبیل تهران، بزرگ شده نازیآباد و نیروی هوایی. بعد، دیپلم طبیعی، لیسانس تغذیه، فوق لیسانس و دکترای ادبیات فارسی. به زبان مادریام، به زبان عربی و زبانهای ترکی و انگلیسی هم تقریباً آشنایی دارم؛ البته کد مطلب: 4626 - تاریخ انتشار: 16:45 - 1402/01/11 8 - زبان شعر و زبان شاعر بر آن است که زبان شعر را شاعر ایجاد میکند و زبان شاعر از مؤلفههای شعر تشکیل میشود. بدون فهم کردن شاعردر عینیتها زبان شعر ایجاد نمیشود و بدون حضور ذهنیتهای زبانی شعر هم، شاعر فاقد زبان است. شعر با مفهومزایی و مفهومزُدایی در درون خود است که به کد مطلب: 4182 - تاریخ انتشار: 11:49 - 1401/10/11 مرادی مطرح کرد؛ 9 - فرهنگ کردی و فارسی درهم تنیده و آمیخته است مترجم کردی «گلستان سعدی» گفت: وابستگی و هم بستگی زیادی بین زبان فارسی و کردی وجود دارد و فرهنگ کردی و فارسی درهم تنیده و درهم آمیخته و برای مردم قابل حس است. نقل از خبرگزاری مهر، ترجمه کردی کتاب «گلستان سعدی»، با حضور مهرداد مرادی، مترجم کتاب در چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب سلیمانیه رونمایی شد.
مهرداد مرادی در این نشست به معرفی آثار ترجمه و منتشر شده اش پرداخت و گفت: مانعی برای ترجمه کتاب «گلستان کد مطلب: 3886 - تاریخ انتشار: 21:20 - 1401/09/01 10 - خودشکوفایی سعدی
سعدی، از واقعگراترین شعرا و نویسندگان زبان و ادب فارسی است. به خصوص در گلستان که بهترین جلوهگاه واقع نگریهای اوست هیچگاه جانب واقعیت را رها نمیکند و سعی میکند عملیترین راه ها را برای حلّ مشکلات و نیازهای اساسی بشر ارائه دهد. بهروزی و نشانۀ ارضای همهجانبۀ انسان، رسیدن به بامِ خودشکوفایی است. مزلو شرط خودشکوفایی را شناخت استعداد ذاتی و شکوفایی آن میداند. به نظر وی حتی اگر همۀ این نیازها ارضا شوند، باز هم اغلب (اگر نه همیشه) میتوانیم انتظار داشته باشیم که بزودی نارضایی و بیقراری کد مطلب: 3342 - تاریخ انتشار: 08:54 - 1401/07/09 گفتوگو با نویسنده کتاب «امین زبان و ادب پارسی» 11 - زبان و ادب فارسی؛ همپای اسلام و ایران ۲۷ شهریور در تقویم رسمی کشور روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است. حضرت آیتالله خامنهای همواره بر حفظ و پاسداری از زبان و ادبیات فارسی تأکید کردهاند. رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت به گفتوگو با آقای دکتر محمدحسن مقیسه نویسندهی کتاب «امین زبان و ادب پارسی» پرداخته است. این کتاب که از سوی انتشارات انقلاب اسلامی چاپ شده به راهکارهای علمی و عملی حضرت آیتالله خامنهای دربارهی پویش و گسترش زبان و ادبیات فارسی داشته است. کتاب «امین زبان و ادب پارسی» اثری است که به صورت مستقل به تشریح دیدگاههای رهبر معظم انقلاب در حوزه زبان و ادبیات فارسی میپردازد. چه ضرورتی باعث شد که این اثر را تألیف کنید؟
بسم الله الرّحمن الرّحیم
هست کلید در گنج حکیم
فاتحهی فکرت و ختم کد مطلب: 3325 - تاریخ انتشار: 10:11 - 1401/07/06 12 - ایران شهریار، شهریار ایران/ پاسخ جالب شهریار برای اقامت در اروپا توجه شهریار به عنوان یک ایرانی دوستدار وطن به شعر ترکی، تنها از راه عشق به احیای زبان مادری بوده است. پس می توان گفت که چهره ادبی شهریار از دو نیمرخ شعر فارسی و شعر ترکی تشکیل یافته است. هر دو سوی این نیمرخها، صورت زیبا و دلنشین «شهریار ایران» را تشکیل میدهند. نقل از خبرگزاری فارس از تبریز: یکی از بزرگترین ویژگیهای شهریار که موجب شده آثارش در میان شاعران معاصر از جایگاه ویژهای برخوردار باشد، استقرار او در جایگاه بزرگترین شاعران دو زبانه تاریخ ادبیات ایران است. شهریار که از سلسله شاعران فارسیگوی آذربایجان کد مطلب: 3281 - تاریخ انتشار: 16:30 - 1401/06/27 13 - شب شعر اربعین «صحن شرقی» در نقطه مرزی میرجاوه برگزار میشود شب شعر اربعین «صحن شرقی» به زبانهای اردو و فارسی در نقطه مرزی میرجاوه برگزار میشود. گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، شب شعر اربعین «صحن شرقی» به زبانهای اردو و فارسی در نقطه مرزی میرجاوه با حضور زوار پاکستانی اربعین حسینی و خادمان مواکب به همت مجمع شاعران اهل بیت(ع) برگزار میشود.
این برنامه با حضور و شعرخوانی شاعرانی کد مطلب: 3240 - تاریخ انتشار: 11:13 - 1401/06/13 14 - برگزاری شب شعر عاشورایی در باغ کتاب تهران محفل شعری با عنوان «شب عاشوراییها» به میزبانی و همت باغ کتاب تهران با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادل در این مجموعه علمی و فرهنگی برگزار شد. نقل از خبرگزاری فارس محفل شعری با عنوان «شب عاشوراییها» به میزبانی و همت باغ کتاب تهران با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادل در این مجموعه علمی و فرهنگی برگزار شد.
در این برنامه، شناختهشدهترین و برجستهترین شاعران آیینی کشور حضور داشتند و شعرهای خود کد مطلب: 2939 - تاریخ انتشار: 10:43 - 1401/05/22 15 - جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان برگزار میشود فراخوان جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر شد. نقل از خبرگزاری فارس، فراخوان جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر شد. براساس اعلام دبیرخانه این جشنواره، همه شاعران فارسیزبان، عربزبان و انگلیسیزبان تا ۲۰ مردادماه جاری فرصت دارند آثار خود را با موضوعات کد مطلب: 2742 - تاریخ انتشار: 16:00 - 1401/05/05 16 - ترکیبهای بدیع در شعر خاقانی در سبک ارّانی (آذربایجانی)، شعرخاقانی به دلیل برخورداری از زبان قوی و مضامین نو، برجستگی خاصی دارد. بهرهگیری از شگردهای زبانی و موسیقایی؛ خصوصاًً واج آرایی، ترکیبات بدیع، آفرینشهای واکی، زبان مجازی، توجه به انواع موسیقی درونی، بیرونی، معنوی و کناری، شعر وی را علیرغم دشواریهای لفظی و معنوی بسیار، خوش آهنگ ساختهاست. شیوههای زبانی خاقانی که اتفاقاً هم در شعر وی خوش نشسته، ابداع ترکیبهای تازه است. بعید به نظر میرسد، در ادبیات فارسی بتوان شاعری را یافت که به اندازة خاقانی به ترکیب آفرینی دست زده باشد. وی برای بالا بردن توان زبان مجازی و همچنین برطرف کردن نیاز خود به واژه کد مطلب: 1954 - تاریخ انتشار: 11:00 - 1401/05/02 17 - عبدالرحمن مشفقی از زبان تذکرهها عبدالرحمن مشفقی بخاری، شاعر و طنزپرداز قرن دهم (995‑945) ورارود، با همۀ شهرت و اعتباری که در بین فارسیزبانان آن سرزمین دارد، در میهن ما کمتر شناخته شده است. از این شاعر اشعاری در قالبهای گوناگون و موضوعات مختلف برجای مانده که ازنظر سیر تطوّر شعر فارسی، بهویژه در ماوراءالنهر، اهمیت دارد. حسن نثاری، معاصر مشفقی، در تذکرۀ مذکّر احباب، نوشتهشده در سال 974 یعنی حدود دو دهه پیش از وفات مشفقی 1، او را کمالالدین میخواند و دربارهاش چنین میگوید: «مولانا کمالالدین مشفقی از شاعران پرزور مشهور است. در گفتن انواع شعر سلیقۀ نیکو دارد، قصاید کد مطلب: 2420 - تاریخ انتشار: 09:27 - 1401/03/09 18 - خودشکوفایی سعدی
سعدی، از واقعگراترین شعرا و نویسندگان زبان و ادب فارسی است. به خصوص در گلستان که بهترین جلوهگاه واقع نگریهای اوست هیچگاه جانب واقعیت را رها نمیکند و سعی میکند عملیترین راه ها را برای حلّ مشکلات و نیازهای اساسی بشر ارائه دهد. بهروزی و نشانۀ ارضای همهجانبۀ انسان، رسیدن به بامِ خودشکوفایی است. مزلو شرط خودشکوفایی را شناخت استعداد ذاتی و شکوفایی آن میداند. به نظر وی حتی اگر همۀ این نیازها ارضا شوند، باز هم اغلب (اگر نه همیشه) میتوانیم انتظار داشته باشیم که بزودی نارضایی و بیقراری کد مطلب: 1906 - تاریخ انتشار: 08:12 - 1400/12/09 19 - بیان روایی و ایجاد وحدت ساختاری در شعر نو در شعر گفتار با دو گرایش مواجه هستیم؛ نخست شعرهای گفتاری معناگراست که ساختار متشکّلی دارند؛ دیگری شعرهای گفتاری معناگریز است که در آن هر نوع انسجام کلام از بین میرود. شاعران این جریان شعری ادعا میکنند، درصدد کشف ادبیت در زبان عامیانه هستند. به نظر میرسد تا حدّی؛ بویژه در زمینه سه عنصر زبان، وزن و صورخیال به این مهم دست یافتهاند. روایی از اصلیترین شگردها برای ایجاد وحدت ساختاری در انواع شعر نو؛ از جمله شعر گفتار است. در حقیقت لحن گفتاری به کار گرفته شده در این اشعار بخوبی ساختار روایی را میپذیرد و بدین وسیله به انسجام هر چه بیشتر شعر کمک شایانی میکند. « روایت، نقل رشتهای از حوادث کد مطلب: 1810 - تاریخ انتشار: 08:25 - 1400/11/25 |