Warning: Undefined variable $submit in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 226
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 228
تعداد نتایج: ۵۵ | عبارت جستجو: قانون |
1 - نماهنگ | چرا حواسمان نیست؟ حضرت آیتالله خامنهای: «فضای مجازی یک دنیای جدیدی است دیگر؛ شماها بیشتر از بنده هم حتماً مطّلعید؛ یعنی فضای مجازی دیگر امروز مجازی نیست، امروز یک واقعیّتی است در زندگی مردم که روزبهروز هم دارد پیش میرود. ... آنچه مهم است این است که در فضای مجازی، حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد؛ اینکه بنده گاهی گفتهام فضای مجازی رها و ول است، به خاطر این است. حکمرانی بر اساس قانون؛ اگر قانونی ندارید، قانون را به وجود بیاورید و بر اساس آن قانون، زمام کار را به دست بگیرید. همهی دنیا این کار را میکنند؛ فضای مجازی در کشور باید قانونمند بشود؛ آنوقت یک فرصت خواهد شد. اگر ما توانستیم در فضای مجازی حکمرانی قانونمند داشته باشیم، فضای مجازی برای کشور یک فرصت میشود، وَالّا ممکن است تهدید بشود.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶ رهبر انقلاب که در این فیلم مشاهده میکنید:
امروز فضای مجازی در زندگی مردم، دیگر مثل پنج سال پیش و ده سال پیش نیست؛ گسترش فضای مجازی یک گسترش بسیار وسیع و عظیمی است. ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
فضای مجازی امروز از فضای حقیقیِ زندگی ما چند برابر بزرگتر شده؛ بعضیها اصلاً در فضای کد مطلب: 6560 - تاریخ انتشار: 16:41 - 1403/07/04 یادداشتی از آقای حسین سرآبادانی تفرشی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام 2 - راهکارهای نهادینهسازی وجود پیوست عدالت در تصمیمات و قوانین کشور رهبر معظم انقلاب در نخستین دیدار هیئت دولت چهاردهم با ارجاع به تکرار موضوع «عدالت» در سخنان رئیسجمهور بر اهمیت وجود «پیوست عدالت» در لوایح قانونی و تصمیمات دولت تأکید و به طراحی یک نرمافزار برای این کار از سوی جمعی از جوانان دانشگاهی اشاره کردند: «پیوست عدالت یک ترتیب اداری یا یک فرم تشریفاتی نیست، یک امر واقعی است؛ یعنی مراکزی مثل سازمان برنامه ــ از باب مثال ــ که برنامه را تنظیم میکنند، تصمیمها را میسازند، تصمیمسازی میکنند، قانونها را آماده میکنند، لوایح قانونی دولت را آنها مینویسند، آنها تنظیم میکنند، بایستی یک مراقبتی [کنند] ــ حالا یا از سوی خود آنها یا کسانی را آقای رئیسجمهور معیّن کنند ــ نگاه کنند ببینند تأثیر این قانون، تأثیر این برنامه در شکاف اجتماعی چقدر است، کم میکند، زیاد میکند، تأثیر میگذارد، نمیگذارد، فاصلهی طبقاتی را کم میکند زیاد میکند؛ این را مراقبت کنند و اگر دیدند این برنامه موجب میشود که فاصلهی طبقاتی زیاد بشود، برنامه را حذف کنند، [یا] آن قسمت از برنامه را حذف کنند. «پیوست عدالت» یعنی این، نه اینکه ما یک کاغذی پیوست کنیم به قانونمان که یک شرایطی بگذاریم؛ نه، در خود قانون [باشد]؛ این کار آسانی نیست، یک کار سختی است، کار مشکلی است. بنده البتّه اطّلاع پیدا کردم یک تعدادی جوان دانشگاهی فاضل و مطّلع یک نرمافزاری برای این کار تهیّه کردند که حالا اگر خواستید، مراجعه میکنید و میخواهیدشان و [اگر] مورد قبولتان قرار گرفت، مورد استفاده قرار میدهید.» ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
«نرم افزار عمومی پیوست عدالت اجتماعی» از جمله فناوریهای طراحی شده برای پیوستنگاری برنامهها و قوانین، مبتنی بر نظریه اسلامی عدالت اجتماعی است که در مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام طراحی شده است. اقدامات قانونی و ساختاری
اول: ورود پیوست عدالت به بخشنامه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور ۱۴۰۰/۰۷/۱۹
ذیل رویکرد سوم کلان بودجه (عدالت محوی) در بند نخست آمده است: «تمامی دستگاهها موظفاند پیوست عدالت برنامهوبودجه سال آینده خود را به سازمان کد مطلب: 6466 - تاریخ انتشار: 09:59 - 1403/06/21 3 - قانون شما بدانید که کتاب «قانون» ابنسینا که در پزشکی است، همین ده پانزده سال پیش ـ زمان ریاستجمهوری من ـ به فارسی ترجمه شد! بنده دنبال کردم؛ افرادی را مأمور کردم، بعد هم شنیدم یک مترجم خوشقلمِ بسیار خوش ذوق کُرد، این را به فارسی ترجمه کرد. شرح قانون بوعلی
بزرگداشت کسانی از قبیل قطبالدّین شیرازی کار بسیار مفیدی است. من در ذهنم بود که پزشکها زرنگی کردند و قطب شیرازی را بردهاند به عالم پزشکی؛ چون ایشان در درجهی اوّل فیلسوف است، شاگرد خواجه نصیر و شارح شرح حکمتالاشراق و اینها است؛ و کد مطلب: 6358 - تاریخ انتشار: 18:42 - 1403/06/01 بررسی نسبت تنفیذ و نظریه ولایت فقیه به قلم حجتاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی ساداتینژاد، استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران 4 - نسبت تنفیذ و نظریه ولایت فقیه بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. یعنی در ساختار قانون اساسیمان غیر از بحث ولیفقیه، مسئله قوای دیگر مثل قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضاییه را داریم. در مورد قوه قضاییه انتخاب رئیس این قوه به طور مستقیم توسط رهبر یا همان ولیفقیه انجام میشود.
در مورد قوه مقننه، مردم نمایندگان کد مطلب: 6247 - تاریخ انتشار: 21:08 - 1403/05/13 بررسی جایگاه و مفهوم «تنفیذ» به قلم دکتر ابراهیم برزگر، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی 5 - دو روی یک سکه بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. طبق بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی است. تنفیذ به معنای نفوذ و نافذ بودن قدرت رئیسجمهور و در واقع به معنای امضا و تأیید حکم ریاستجمهوری است و اما بهنوعی ماهیت اسلامیت نظام را میرساند و جنبه انتهایی بودن وی را نشان میدهد. همان سان که انتخاب وی از سوی مردم، کد مطلب: 6243 - تاریخ انتشار: 21:42 - 1403/05/12 گزارش وزیر کشور (دکتر احمد وحیدی) از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم 6 - ۳۵ روز تلاش در میدان برگزاری انتخابات حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ در مراسمی با حضور مقامات کشوری و لشکری، نمایندگان قشرها و صنوف مختلف، جمعی از خانوادههای معظم شهدا و سفیران مقیم و بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی رأی ملت ایران به آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را بهعنوان رئیس جمهور اسلامی ایران منصوب کردند. رقابت و مشارکت و با رعایت قانونمداری آرامش سیاسی و بیطرفی و امانتداری فرآیند انتخابات چهاردهمین دورهی ریاست جمهوری را به پایان برساند تا برگ زرّین دیگری بر کارنامهی نظام مقدس جمهوری اسلامی افزوده شود.
اکنون که فرآیند انتخابات با رأی مردم و تأیید شورای کد مطلب: 6218 - تاریخ انتشار: 18:37 - 1403/05/09 7 - پوینده راه پیشرفت و اعتلای ایران خواهم بود حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳ در مراسمی با حضور مقامات کشوری و لشکری، نمایندگان قشرها و صنوف مختلف، جمعی از خانوادههای معظم شهدا و سفیران مقیم و بر اساس بند ۹ اصل ۱۱۰ قانون اساسی رأی ملّت ایران به آقای دکتر مسعود پزشکیان را تنفیذ و ایشان را بهعنوان رئیس جمهور اسلامی ایران منصوب کردند.
در ابتدای این دیدار دکتر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور اسلامی ایران به ایراد سخن پرداخت. منتخب ملّت به موجب اصل ۱۱۳ قانون اساسی از امروز رئیسجمهور میشود. مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوهی مجریه را _ جز اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود _ بر عهده دارد. آنچه که مسئولیت قانون اساسی بر عهدهی ما گذاشته، درحقیقت بر اساس مسیر روشنی که مقام کد مطلب: 6208 - تاریخ انتشار: 22:07 - 1403/05/08 گفتوگو با دکتر سیامک رهپیک، عضو حقوقدان شورای نگهبان 8 - اعمال حکمرانی در نظام جمهوری اسلامی ایران نیازمند اذن ولیفقیه است بند نهم اصل یکصدودهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. معظم انقلاب است. دلایل قانونی و شرعی تنفیذ حکم رئیسجمهور پس از انتخاب مردم چیست؟
نظام حاکم بر کشور ما، نظام «جمهوری اسلامی ایران» است که مانند بسیاری از نظامها مبتنی بر مبانی، قواعد، چارچوبها و اصول قانون اساسی میباشد. نظام جمهوری اسلامی ایران بر کد مطلب: 6205 - تاریخ انتشار: 00:05 - 1403/05/08 9 - قانونی که ایران را از سرگردانی در ماجرای هستهای نجات داد بیانات رهبر انقلاب که در این نماهنگ میبینید:
این [قانون]، کشور را از سرگردانی در قضیّهی هستهای نجات داد ۱۴۰۲/۰۳/۰۳ «آقا! مجلس ما نمیگذارد، قانون داریم، نمیتوانیم»؛ از مجلس به عنوان یک پشتوانه در مذاکره استفاده میکنند. در چالشهای گوناگونی که با دولتها وجود دارد ــ طبعاً دولت در مسائل گوناگونی ممکن است چالشهایی داشته باشد ــ مجلس میتواند وزن سنگینی به دولت بدهد، دست دولت را پُر کند؛ کد مطلب: 6186 - تاریخ انتشار: 20:25 - 1403/05/04 دکتر عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رئیس پژوهشکده شورای نگهبان و استاد حقوق بینالملل دانشگاه تهران 10 - چیستی و چگونگی تنفیذ بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود. قانون اساسی پس از پیروزی انقلاب اسلامی مردم ایران در برابر نظام طاغوت در مقام طراحی و ساختارسازی برای نظام سیاسی مبتنی بر نظریه مردمسالاری دینی نهادهایی را اساسیسازی نمودند و وظیفهی حکمرانی در چارچوب قانون اساسی را به این نهادها واگذار کردند.
بر کد مطلب: 6176 - تاریخ انتشار: 18:11 - 1403/05/03 گفتوگو با آقای دکتر مصطفی ملکوتیان، عضو هیئتعلمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران 11 - تنفیذ، پیوند اسلامیت و جمهوریت نظام است بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن "حکم ریاستجمهوری"به کلمهی "تنفیذ" یاد میشود. یک حقیقت واحد است.»
قانون اساسی ما برای اجرای این دو بعد، راهکارهایی را بیان نموده؛ بدینگونه که مردم از میان نامزدهای مختلف مسئولیت ریاستجمهوری که شورای نگهبان آنها را تأیید و معرفی نموده است، با آرای خود یک نفر را برمیگزینند و آنگاه این فرد از طریق تنفیذ کد مطلب: 6173 - تاریخ انتشار: 18:36 - 1403/05/02 12 - مصاحبه با آقای دکتر سید محمدرضا مرندی، عضو هیئتعلمی گروه فقه سیاسی دانشگاه شهید بهشتی یه جایگاه و مفهوم «تنفیذ» بند نهم اصل یکصد و دهم قانون اساسی که مربوط به وظایف و اختیارات رهبری است، از امضای حکم ریاستجمهوری پس از انتخابات مردم توسط رهبری سخن میگوید که در واقع از مفهوم رسمیت بخشیدن و نافذ کردن «حکم ریاستجمهوری» به کلمهی «تنفیذ» یاد میشود. ریاستجمهوری از لحاظ قانون اساسی و حقوقی در نظام جمهوری اسلامی چگونه است و نسبت آن با کلیت نظام و قوای دیگر و مقام رهبری چیست؟
با استناد به قانون اساسی مصوب سال ۱۳۶۸، یعنی قانون اساسی دوم جمهوری اسلامی، در حال حاضر صحبت میکنیم. این تفاوت از قانون اساسی اول، که کد مطلب: 6167 - تاریخ انتشار: 18:04 - 1403/05/02 13 - مدافع حق مردم بخشهایی از بیانات حضرت آیتالله خامنهای درباره انتخابات سال ۷۶ و درخواست برخی افراد برای ابطال نتیجه آن، موضوع ملایمت به خرج دادن با سران فتنه و همچنین پاسخ صریح ایشان به مطالبهی غیرقانونیِ ابطال انتخابات برای اولینبار در این نماهنگ منتشر میشود. به مطالبهی غیرقانونی «ابطال انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸» بود. رهبر انقلاب در تبیین این موضع خود خطاب به نمایندگان ستاد انتخاباتی کاندیداها تصریح کرده بودند: «ابطال یعنی زدن تو دهن مردم! چهل میلیون آدم آمدند پای صندوق رأی دادند، من بگویم شما غلط کردید کد مطلب: 5962 - تاریخ انتشار: 13:37 - 1403/03/31 14 - گفتوگو با دکتر هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان دکتر هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان، به بررسی و تشریح روند احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری پرداخته است. دکتر طحاننظیف میگوید مبنای تشخیص صلاحیت فقط یک خطکش دارد و آن ضوابط قانونی است. آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.» این دستور در پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت رئیس جمهور ایران و همراهان کد مطلب: 5921 - تاریخ انتشار: 15:05 - 1403/03/24 15 - شورای نگهبان مستقل است و فراجناحی عمل میکند «جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.» این دستور در پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت رئیس جمهور ایران و همراهان گرامی ایشان آمده بود.
در این فاصله پنجاهروزه نهادهای مسئول در نظام جمهوری اسلامی سازوکار لازم برای برپایی یک انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری را تدارک میبینند و روز یکشنبه بیست خرداد اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان به طور رسمی اعلام شد. میشد.
بر اساس قانون، وظیفهی سنگینی برعهدهی اعضای شورای نگهبان گذاشته شده است. لذا مباحث کاملاً جدی انجام شد. پس از انجام مباحثات، داوطلب باید هفت رأی احراز از اعضای شورا کسب میکرد تا گفته شود احراز صلاحیت در مورد آن شخص صورت گرفته است. اگر آراء حتی یک کد مطلب: 5915 - تاریخ انتشار: 16:25 - 1403/03/23 16 - تصرف در مشاعات ساختمان اگر قانونی در این زمینه بوده یا شرطی وجود داشته باشد که این تصرفات مطابق آن مجاز باشد، عدم رضایت دیگران تأثیری ندارد و این تصرفات جایز است؛ در غیر این صورت رضایت همه مالکان شرط است. کد مطلب: 5652 - تاریخ انتشار: 08:28 - 1403/02/03 17 - تصرف در مشاعات ساختمان اگر قانونی در این زمینه بوده یا شرطی وجود داشته باشد که این تصرفات مطابق آن مجاز باشد، عدم رضایت دیگران تأثیری ندارد و این تصرفات جایز است؛ در غیر این صورت رضایت همه مالکان شرط است. کد مطلب: 5635 - تاریخ انتشار: 08:13 - 1403/01/27 18 - حکم مخالفت با قوانین جمهوری اسلامی به طور کلی مخالفت با قوانین و مقررات و دستورات دولت اسلامی که به طور مستقیم توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفتهاند و یا با استناد به اجازه قانونی نهادهای مربوطه وضع شدهاند، برای هیچ کس جایز نیست. کد مطلب: 5535 - تاریخ انتشار: 08:31 - 1402/11/21 19 - تملیک زمین توسط دولت جواز تملک املاک دیگران توسط دولت بر طبق قوانین و مقررات خاص و با استناد به قانون خرید و استملاک زمینهایی که دولت و شهرداریها برای اجرای طرحهای عمومی به آنها نیاز دارند، با مالکیت فردی و یا حقوق شرعی و قانونی مالک منافات ندارد. کد مطلب: 5471 - تاریخ انتشار: 08:08 - 1402/10/18 20 - تملیک زمین توسط دولت جواز تملک املاک دیگران توسط دولت بر طبق قوانین و مقررات خاص و با استناد به قانون خرید و استملاک زمینهایی که دولت و شهرداریها برای اجرای طرحهای عمومی به آنها نیاز دارند، با مالکیت فردی و یا حقوق شرعی و قانونی مالک منافات ندارد. کد مطلب: 5467 - تاریخ انتشار: 09:45 - 1402/10/13 |