Warning: Undefined variable $submit in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 226
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 228
تعداد نتایج: ۷۹ | عبارت جستجو: عرب |
1 - حضرت سکینه (سلام الله علیها) مشعل معرفت و دانش عربی از مشعلهای معرفت و دانش عربی در همهی تاریخ اسلام است. کسانی که حتّی زینب و پدر زینب و پدر سکینه را قبول نداشتند، به این اعتراف کد مطلب: 6457 - تاریخ انتشار: 19:49 - 1403/06/19 2 - گفتوگو با دکتر حسین جابری انصاری کار خود را سه دهه پیش در میز فلسطین وزارت امورخارجه آغاز کرد و در این سه دهه میتوان گفت هیچوقت از مسئله فلسطین جدا نبوده و از ابتدای شروع عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه نیز مجدانه و البته دقیق و عمیق در میدان تحلیل و تببین این رویداد تاریخی حضور داشته است.
مشاور معاونت عربی و آفریقایی، مدیر کل خاورمیانه عربی و شمال آفریقا، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای، معاون عربی و آفریقایی، مشاور ارشد وزیر در امور ویژه سیاسی و معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه از جمله مسئولیتهای او در این سالها بوده است.
به تازگی کتابی از او روانه بازار شده است؛ «اخگر به گریبان» که ترجمه خاطرات منیر شفیق، اندیشمند و استراتژیست فلسطینی است کد مطلب: 6268 - تاریخ انتشار: 22:40 - 1403/05/17 گفتوگوی تفصیلی با حسین جابری انصاری 3 - ترور؛ تلاش نافرجام رژیم برای نجات از سه کنج استراتژیک کار خود را سه دهه پیش در میز فلسطین وزارت امورخارجه آغاز کرد و در این سه دهه میتوان گفت هیچوقت از مسئله فلسطین جدا نبوده و از ابتدای شروع عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه نیز مجدانه و البته دقیق و عمیق در میدان تحلیل و تببین این رویداد تاریخی حضور داشته است.
مشاور معاونت عربی و آفریقایی، مدیر کل خاورمیانه عربی و شمال آفریقا، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای، معاون عربی و آفریقایی، مشاور ارشد وزیر در امور ویژه سیاسی و معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه از جمله مسئولیتهای او در این سالها بوده است.
به تازگی کتابی از او روانه بازار شده است؛ «اخگر به گریبان» که ترجمه خاطرات منیر شفیق، اندیشمند و استراتژیست فلسطینی است. معنا که انسان فلسطینی و عرب و مسلمان، تسلیم در برابر اسرائیل را به عنوان یک امر واقع بپذیرد و این کاری بود که مثلاً با سازمان آزادیبخش فلسطین و با دولتهای عربی کردند؛ یعنی در تحمیل شکست به طرفهای عربی در جنگهای کلاسیک، ابتدا یک معادلهی نظامیای ایجاد کد مطلب: 6260 - تاریخ انتشار: 20:58 - 1403/05/16 نشانهای برای رسیدن به خدا 4 - خال سیاه عربی جملات کتاب، کوتاه است و آهنگین و موزون؛ انگار که مثلا نشستهای پای یک شعر بلند اما با عطر گرم و شیرین سفرنامه! سفرنامهای که با نقب زدن به شهر مادری نویسنده یعنی «بم»، روزهایی از گذشتهی خانوادگیای را که نشانههایی از موضوع خدا و حج و کعبه و قربانی و سوغاتیها دارد برایمان مرور میکند؛ تا اشتیاق به خدا و طوافِ دور کعبه، یا همان به قول آقای نویسنده، «خال سیاه عربی»، در درون ما شعله بکشد. آقای نویسنده، «خال سیاه عربی»، در درون ما شعله بکشد؛ حتی اگر نیازِ به عذرخواهی باشد:
«نمیدانم اصلا چرا اینها را اینجا نوشتم. حقیقتش قصدم این بود که از اول عمرم هر مواجههای با حج و جوانب آن داشتهام، بنویسم. و این چند صفحه چشمهایتان اذیت شد. کد مطلب: 6023 - تاریخ انتشار: 13:33 - 1403/04/10 5 - بیداری اسلامی، هویت تمدنی و چالشهای پیشرو این کتاب به همت موسسه انقلاب اسلامی در 3 بخش اصلی و 19 فصل به بررسی مسائل مختلف حوزه بیداری اسلامی از بیانات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) پرداخته است. از موضوعات این کتاب میتوان به درآمدی بر بیداری اسلامی در کشورهای عربی، تاثیر انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی، آسیبشناسی پیش روی بیداری اسلامی اشاره کرد. بیداری اسلامی در کشورهای عربی، تاثیر انقلاب اسلامی در بیداری اسلامی، آسیبشناسی پیش روی بیداری اسلامی، ضرورتها و اهداف، چشمانداز و دستآوردها، تقابل استراتژیک استکبار با بیداری اسلامی، بیداری اسلامی حادثه معجزهآسا و بیداری اسلامی آغاز یک پایان اشاره کد مطلب: 5876 - تاریخ انتشار: 05:09 - 1403/03/17 6 - توجه ویژه رسانههای خارجی به نامه رهبر انقلاب برای دانشجویان آمریکایی نامه رهبر انقلاب اسلامی ایران به جوانان و دانشجویان دانشگاههای آمریکا، با اهتمام ویژه رسانههای جهانی از جمله رسانههای عرب زبان و غربی روبرو شده است. تأکید کردند.
رسانه های عرب زبان و همینطور غربی اهتمام ویژه ای به این نامه رهبری نشان داده اند.
العهد لبنان در این باره تیتر زد: امام خامنه ای خطاب به دانشجویان آمریکایی: شمار هم اکنون بخشی از جبهه مقاومت هستید.
این رسانه لبنانی نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی را خطاب کد مطلب: 5822 - تاریخ انتشار: 13:46 - 1403/03/10 7 - ادبیات عرب ؛ مسائل دخیل دراجتهاد چه مقدار از شناخت علوم ادبی در اجتهاد دخیل است؟
شرط لازم در تحصیل ادبیات عرب است اما در کافی بودن مجال بسیار است.
این سوال که به طور سربسته در کتابهایی نظیر الذریعه و انیس المجتهدین و الهدایه فی الاصول آمده قلمرو احتیاج ادبیات عرب را به هر آنچه در فهم مراد کتاب و سنت کمک کند ، پاسخ داده شده است.
فاضل مقدار در کتاب کد مطلب: 5603 - تاریخ انتشار: 08:24 - 1402/12/23 8 - شیوۀ تلفظ کلمات عربی در ایران قرن سوم و چهارم آورده شیوۀ تلفظ حروف عربی در میان پارسیگویان سدههای اول تا چهارم هجری است.
ابوحاتم مینویسد:
«زبان پارسی در ادای برخی آواهای عربی (مانند عین و غین و حاء و قاف و طاء و ظاء و صاد و ضاد و ذال و ثاء) نارساست. بسا که در زبان اصیل پارسیان، هیچ واژهای نیست که کد مطلب: 5483 - تاریخ انتشار: 06:45 - 1402/10/25 9 - دلمشغولی حکیمان فارس و عرب به فلسفۀ زبان الکساندر کی، استاد ادبیات تطبیقی دانشگاه استنفورد، با مطالعۀ استعاره در ادبیات عرب قرون وسطی، چنین نتیجهگیری میکند که جهان فارس و عرب زبان در خصوص فهم چگونگی کارکرد زبان نسبت به غرب جلوتر بوده است. سیر اندیشه جهان فارسی و عرب قرون وسطی را مجذوب ساخته است.
وی اظهار میدارد، بیش از همه این نکته حائز اهمیت است که این محققان با «فرضیات ساختاری و بنیادی دربارۀ کلمات و معانی» کار میکردند «که ما هرگز در غرب نداشتهایم».
کی میگوید: نکات کد مطلب: 2153 - تاریخ انتشار: 07:14 - 1402/10/04 10 - کار مترجمان عربی صرفاً پاسداری از فلسفۀ یونان نبود در قرن دهم میلادی، عربزبانها تقریباً بهاندازۀ خوانندگان انگلیسیزبانِ امروز به آثار ارسطو دسترسی داشتند. این امر بهلطف نهضت ترجمه میسر شد. اما چه چیزی باعث میشد خلفای عباسی از این کار حمایت کنند؟ دهم در بغداد، خوانندگان عربزبان تقریباً بهاندازۀ خوانندگان انگلیسیزبانِ امروز، به آثار ارسطو دسترسی داشتند.
این وقتی مسلمانان تصمیم گرفتند ترجمۀ علم و فلسفۀ یونانی بهزبان عربی را آغاز کنند، به آثار مسیحیان توجه کردند
امر بهلطف جنبش ترجمه میسر شد کد مطلب: 2163 - تاریخ انتشار: 06:28 - 1402/10/04 11 - معنایِ «حافظ» در روزگارِ حافظ کاربرد «حافظ» آیا از زبان فارسی آغاز شده است یا زیان عرب. باید دربارهٔ آن تحقیق شود. فارسی آغاز شده است یا زیان عرب. باید دربارهٔ آن تحقیق شود.
شمسالدین ذهبی در کتاب تذکرةالشّعراء که ما با نام و شمار کثیری از حافظان روبهروییم، در زندگی هیچ کدام ایشان به مسألهٔ خوشآوازی اینان اشاراتی نرفته است.
ذهبی کتابی دارد به نام معرفة القرّاءِ الکبار کد مطلب: 1494 - تاریخ انتشار: 06:43 - 1402/09/13 12 - فعل مجهول در زبانهای فارسی و عربی اهمیت و کاربرد مباحث دستور تطبیقی از آنجا روشن میشود که به طور کلّی در امر ترجمه شناخت دستور دو زبان مورد نظر بسیار مهم و تأثیرگذار است؛ بویژه در مورد زبانهای فارسی و عربی که تعامل نزدیکی با یکدیگر دارند و دانشجویان زیادی در هر دو رشته مشغول تحصیل هستند.
است. برخی مجهولهای عربی نیز به همین صورتاند، مانند ﴿خُلِقَ الإنسانُ ضَعِیفاً﴾ [نساء 4: 28] (انسان ضعیف خلق شده است). در این حالت فعل در معنا معلوم است؛ زیرا فاعل در زیر ساخت جمله مشخص است امّا از آنجا که ساخت فعل به صیغه مجهول آمده، فعل را مجهول نحوی میدانیم. حال کد مطلب: 2014 - تاریخ انتشار: 06:32 - 1402/09/11 13 - جایگاه ادبی فرهنگی کلیله و دمنه
کلیله و دمنه از جنبههای مختلف در تاریخ تمدن هند، ایران و جوامع اسلامی اهمیت داشته است. این کتاب بخوبی نگرش به انسان و اجتماع را در جامعة سنّتی (پیش از عصر بیداری) منعکس میکند. این کتاب به علّت امتزاج با فرهنگهای مختلف شرقی از لایههای متعدد برخوردار است. به طوری که حداقل نقش، سه تمدن بزرگ شرق؛ هند، ایران و عرب در آن قابل مشاهده و بررسی است.
دل جوامع شرقی( هند، ایران،عرب) برآمده حقایق بسیاری را در مورد انسان در این جوامع آشکار می کند.
یک ویژگی ساختاری جوامع شرقی پایبندی به نظام طبقاتی بوده به طوری که گذر از طبقات و خصوصاً رسیدن به طبقه قدرت براحتی ممکن نبوده است. در مهمترین داستان کتاب؛ یعنی داستان شیر و کد مطلب: 1789 - تاریخ انتشار: 08:12 - 1402/09/04 14 - دامنه ی نفوذ و تاثیر زبان فارسی بر زبان های جهان زبان های دنیا را ٦ هزار دانسته اند. برخی از این زبان ها بسیار به هم شبیه هستند .از این رو همه ی زبان ها را می توان در ٢٠ گروه عمده جای داد. یکی از مهم ترین گروه های زبانی، هند و اروپایی است که همه ی زبان های شبه قاره هند - ایران و نیز اروپایی را در بر می گیرد. در روزگار ابن بطوطه وی در تمام مناطق غیر عربی که سفر نموده با زبان فارسی مشکل گفتاری خود را حل می کرده است. حتا در چین و بلغارستان و ترکستان کلمه هایی از فارسی وجود دارد و از این نظر با زبان یونانی قابل مقایسه است. و بسیاری از عارفان ترک و عرب و هندی کتاب های عرفانی خود را به این زبان نوشته اند. مکتب تصوف هند و ایرانی که از طریق ایران به آسیای غربی و حتا شمال آفریقا گسترش یافت، بیش تر کتاب ها و متن های خود را به نثر یا نظم فارسی نوشته است و کد مطلب: 3600 - تاریخ انتشار: 07:19 - 1402/08/17 15 - رونمایی از نسخه عربی کتاب «نخل و نارنج» وحید یامینپور در لبنان نسخه عربی کتاب «نخل و نارنج» نوشته وحید یامینپور که در ایران 50 چاپ خورده، در نمایشگاه کتاب بیروت و با حضور نویسندهاش رونمایی شد. خبر میرسد که نسخه عربی این کتاب پرفروش در غرفه جمهوری اسلامی ایران رونمایی شده و وحید یامینپور در مراسم حضور داشته است. البته جزییات بیشتری از این مراسم به دست خبرنگار فارس نرسیده، اما انتشار نسخه عربی این کتاب نشر جمکران در لبنان میتواند مورد تقاضای کد مطلب: 5347 - تاریخ انتشار: 10:56 - 1402/07/29 بیانات در دیدار مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و میهمانان کنفرانس وحدت 16 - اتخاذ خط مشی واحد مانع دخالت زورگویان اگر کشورهایی مثل ایران، مثل عراق، مثل سوریه، مثل لبنان، مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس، مثل عربستان، مثل مصر، مثل اردن، یک خطّ مشی واحدی را در مسائل اساسی و کلّی خودشان اتّخاذ کنند، قدرتهای زورگو نمیتوانند در امور داخلی اینها یا در سیاست خارجی اینها دخالت کنند حاشیهی خلیج فارس، مثل عربستان، مثل مصر، مثل اردن، یک خطّ مشی واحدی را در مسائل اساسی و کلّی خودشان اتّخاذ کنند، قدرتهای زورگو نمیتوانند در امور داخلی اینها یا در سیاست خارجی اینها دخالت کنند؛ الان دخالت میکنند. الان آمریکا ضربهی اقتصادی میزند، ضربهی سیاسی کد مطلب: 5296 - تاریخ انتشار: 18:25 - 1402/07/11 17 - با لغات عربی و معرّب شاهنامه چه باید کرد مرقد و مناره و محراب (محراب عربی است؛ به سخنان مرحوم بهروز و شاگردانش توجه نباید کرد) و توبه و صور و وصی و چندین لغت دیگر خاستگاه دینی دارند و پیداست که در زبان مسلمانان آن عصر جا افتاده بودهاند. ولی فردوسی به بیعت و تأویل و دخل و شموس (شموس معرب چموش نیست؛ عکس آن درست است) و کد مطلب: 5273 - تاریخ انتشار: 07:14 - 1402/07/01 18 - واژگان عربی در شاهنامه نوشاتل سوییس] لغتهای عربی شاهنامه را به حسب دفعات استعمال آنها تقسیم و تجزیه کرده است. از روی این تقسیم معلوم میشود که ٢٢ لغت عربی هر یک صد بار یا بیشتر در شاهنامه آمده است. این لغتها از این مقولههاست: علم افلاک، اصلاحات جنگ و شکار، آرایش و زیور، معانی کد مطلب: 5222 - تاریخ انتشار: 06:33 - 1402/06/04 19 - نگاهی تازه به دیرینگی زبان فارسی تاثیر زبان فارسی بر ادبیات عربی دوره ی جاهلیت نشان میدهد که دادن هویت عربی به هر واژه و ترکیبی که ساختاری عربیمآب دارد، همواره درست نیست و بسیاری از واژههایی که عربی دانسته میشوند، دارای ریشهای در زبانهای ایرانی و دیگر زبانهای متداول در بینالنهرین باستان دارد. این مقاله همچنین نشانگر نفوذ کد مطلب: 3596 - تاریخ انتشار: 06:35 - 1402/03/30 20 - راه تشخیص اسلام آمریکایی از منظر امام خمینی(ره) دبیر بنیاد نهضت نوشت: اسلام لیبرال پدیدهای است که خود امام (ره) نام «اسلام آمریکایی» روی آن گذاشت که دارای دو زیر شاخه مهم است که همواره بدلهای تقلبی اسلام ناب محمدی (ص) را به میدان میآورد. فارس حجتالاسلام مجتبی عرب، دبیر بنیاد نهضت در یادداشتی ضمن بیان اهمیت شناخت منظومه اندیشه سیاسی حضرت امام خمینی، به تقابل اسلام ناب و اسلام آمریکایی پرداخت در ادامه مشروح این نوشتار را مطالعه میکنید:
امکان کنشگری مؤثر مشروط به تأثیر از مکتب سیاسی امام خمینی (ره) کد مطلب: 4974 - تاریخ انتشار: 17:25 - 1402/03/17 |