Warning: Undefined variable $submit in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 226
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 228
تعداد نتایج: ۱۶۴ | عبارت جستجو: شاعر |
1 - «شرح حال»؛ غزل جدیدی از حضرت آیتالله خامنهای در جریان دیدار رمضانی امسال شاعران با رهبر انقلاب در فروردینماه ۱۴۰۳، حجتالاسلام انصارینژاد از شعرای برجسته کشور که به تازگی کتابی با عنوان «امین شعر انقلاب» تدوین و منتشر کرده، از حضرت آیتالله خامنهای درخواست کرد تا غزل منتشر نشدهای از سرودههایشان را برای انتشار در چاپ جدید این کتاب در اختیار وی قرار دهند. رهبر انقلاب نیز با تقدیر از آقای انصارینژاد با این پیشنهاد موافقت و غزلی از سرودههای معظمله در اختیار این شاعر قرار گرفت. حال»
گامی به راه و گامی در انتظار دارم
سرگشته روزگاری پَرگارـوار دارم
دلبستهی امیدی در سنگلاخ گیتی
رَه بیشکیب پویم، دل بیقرار دارم
یک عمر میزدم لاف از اختیار و اینک
چون شمع، اشک و آهی بیاختیار دارم
گو ابرِ غم ببارد تا همنشین عشقم
از غم چه باک کد مطلب: 6449 - تاریخ انتشار: 22:12 - 1403/06/17 2 - مجموعه اشعار «بعثت خون» گلچینی از شعرخوانی عاشورایی شاعران آئینی در حسینیه امام خمینی(ره) در حضور رهبر انقلاب کد مطلب: 6119 - تاریخ انتشار: 16:16 - 1403/04/25 3 - جامی ز خمخانهی دل این کتاب شامل گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در بزرگداشت مقام جانباز و نیز اشعار بیش از شصت شاعر ایرانی از جمله: رضا اسماعیلی، علی انسانی، میلاد عرفانپور، علیرضا قزوه، ولی الله کلامی زنجانی، مصطفی محدثی خراسانی است که در پاسخ به مطروحهی رهبر انقلاب و در پاسداشت مقام جانباز سروده شده است. بیش از شصت شاعر ایرانی از مطروحه رهبر انقلاب در کتاب «جامی ز خمخانهی دل» منتشر شد.
مجموعه شعر شاعران آئینی که در استقبال از قصیده رهبر انقلاب سروده شده در قالب کتابی مستقل در آستانه روز بزرگداشت مقام جانباز چاپ و روانه بازار شد.
این کتاب شامل گزیده بیانات کد مطلب: 5976 - تاریخ انتشار: 14:21 - 1403/04/02 4 - محفل شاعران آئینی این کتاب به همراه فیلم کامل مراسم شامل شرح کامل دیدار شاعران آئینی و مذهبی انقلاب اسلامی با حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدّظلّه العالی)، متن اشعار خوانده شده در این محفل، رزومه شاعران، تصاویر دیدار و همچنین متن کامل بیانات معظّمله در این نشست است که در تاریخ 25خرداد 1390 همزمان با شب ولادت با سعادت حضرت علی(ع)، برگزار شده است. "محفل شاعران آئینی" متن دیدار و مراسم شعرخوانی شاعران آئینی و مذهبی در حضور حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظله العالی به همراه فیلم کامل مراسم توسط دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری منتشر شده است.
دبیر اجرایی این محفل در مقدمه این کتاب نوشته است: «شعر آیینی کد مطلب: 5790 - تاریخ انتشار: 19:15 - 1403/03/05 5 - نگذارید حجم لغات فرنگی در زبان فارسی بیش از این شود بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار شاعران. ۱۴۰۳/۱/۶
۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی رهبر انقلاب در دیدار شاعران. کد مطلب: 5694 - تاریخ انتشار: 19:08 - 1403/02/25 6 - انسجام دستوری در شعر قیصر امینپور قیصر امینپور، از شاعران نامآور معاصر، اشعار بسیاری را در قالبهای مختلف شعری سروده است. اشعار امینپور به واسطۀ تسلّط شاعر بر زبان فارسی و آشنایی او با واژگان و ظرفیتهای دستوری و واژگانی ادبیات فارسی، از شگردهای انسجامی به نحو مطلوبی بهرهمند است. ویژهای برخوردار است و شاعر با استفاده از این تمهیدات به اشعار خود انسجام بخشیده است:
4ـ1ـ1ـ ارجاع: در فرایند ارجاع، درک و تفسیر معنای پارهای از کلمات با رجوع به عناصری دیگر محقّق میشود؛ یعنی یک کلمه، زمینۀ فهم کلمهای دیگر را فراهم میکند (معینالدینی، کد مطلب: 2035 - تاریخ انتشار: 07:12 - 1403/01/25 یادآوری ایران به بهای فراموشی جغرافیای فارسی 7 - بازنگاری تاریخ ادبیات فارسی از 1000 تا 1850 میلادی خواه شاعری اصفهانی بودید، یا دیپلمات عثمانی اهلِ استانبول، یا مقامی هندی، یا بازرگانی اهل سمرقند، یا حتی امپراطوری بر کرسی سلطنت دهلی، به احتمال زیاد از زبان پارسی بهرهای داشتید.
معنویت و شعر بود. خواه شاعری اصفهانی بودید، یا دیپلمات عثمانی اهلِ استانبول، یا مقامی هندی، یا بازرگانی اهل سمرقند، یا حتی امپراطوری بر کرسی سلطنت دهلی، در جنبههای مختلفی از حیات شخصی و حرفهای، هم در داخل و هم خارج از کشور خودتان، به احتمال زیاد از زبان پارسی بهره کد مطلب: 1334 - تاریخ انتشار: 08:11 - 1403/01/20 8 - ژرار ژنت و نظریة ترامتنیت ترامتنیت یک اصطلاح نقدی در نظریة ادبی معاصر است. این نظریه بر آن تأکید دارد که یک اثر ادبی تنها در ارتباط با سایر آثار ادبی تعریف و فهمیده میشود؛ زیرا خالق یک اثر ادبی با تصمیم آفرینش یک اثر، به دنیایی از ارتباطهای میانمتنی در ذهن خود وارد میشود؛ نویسنده یا شاعر از افکار بسیاری از آثار پیش از خود و یا معاصر با خود تأثیر میپذیرد و این افکار در آفرینش اثر او نقش دارند. ژنت، زبانشناس ساختارگرای فرانسوی، باتکیهبر نظرهای باختین و تفسیرهای کریستوا، مفهوم روابط بین یک متن با متنهای دیگر را بهطور کامل گسترش داد و آن را از حالت نظری به حالت کاربردی رساند. وی آشکارا گفت: «من امروز ترجیح میدهم بگویم موضوع بوطیقا، کد مطلب: 5613 - تاریخ انتشار: 09:10 - 1403/01/01 9 - سبک طرز در شعر فارسی جمله راه های درک درست اصطلاحات ادبی، بررسی این مفاهیم در آثار شاعران و نویسندگان است. تأمل در نظریههای ادبی نشان میدهد، در این عرصه به اندیشة آفرینندگان آثار کمتر توجه شده یا بهتر است بگوییم به دیدگاههای آنان اصلا نپرداختهاند. گویا منشأ چنین تفکری ناتوان شمردن شاعران و خالقان آثار ادبی از درک نظریه های ادبی بوده است. پذیرفته شده که در آثار شاعران مورد بحث نیز به این موضوع توجه گردیده است؛ نکتۀ دیگر اینکه هر چند در این تقسیم بندی به زبان یا سطوح بیرون آن توجه کرده، عمدةً اساس طبقهبندی طرزها بر مبنای محتوای آنهاست؛ به عبارت دیگر به زبان که اساس مبحث سبک شناسی را تشکیل میدهد، کد مطلب: 2012 - تاریخ انتشار: 08:12 - 1402/12/26 10 - دربارة قافیه قافیة یک شعر، بخش مهمی از موسیقی کناری در شعر است که هم به تنهایی و هم در کنار دیگر بخشهای آوایی کلام، نقش مهمی در ارزش بخشیدن به شعر دارد. بررسی قافیة شعر، چه در سطح حروف قافیه و چه در سطح کلمات قافیه، تا حد زیادی میتواند توانایی و قدرت خلاقیت شاعر را در هنر شعر بیان کند. میانی نیز در شعر شاعران مشاهده میشود که غنای موسیقی را مضاعف میکند.
«قافیه که آن را در فارسی «پساوند» میگوییم، در اصل لغت به معنای از پس رونده و از پس درآینده و در اصطلاح شاعران، کلمات آخر ابیات است که آخرین حرف اصلی آنها یکی است به این شرط کد مطلب: 5591 - تاریخ انتشار: 07:15 - 1402/12/19 11 - فرهنگ شرح بحر الغرائب یا لغت حلیمی باتوجهبه نقل بسیاری از اشعار رودکی در فرهنگهای لغت و دسترسینداشتن این بزرگان به برخی از این فرهنگها، همچنین وجود ابیات نو، ضبطهای متفاوت و انتسابهای برخی ابیات رودکی به شاعران دیگر و برعکس، یکی از این فرهنگهای لغت در این پژوهش بررسی میشود. این اثر، فرهنگ شرح بحر الغرائب یا لغت حلیمی است. با استفاده از دیوان شعر شاعران، از اشعار آنان بهره برده است؛ در صورت نداشتن این دیوانها، به سایر فرهنگهای پیش از خود مراجعه کرده و شاهد را از آنجا، چه با نقل مستقیم از منبع دریافتکننده چه بینقل، ضبط کرده است.
بیگمان منابع استفادهشدة مؤلف، لغت فرس کد مطلب: 5588 - تاریخ انتشار: 07:39 - 1402/12/16 12 - حسن تعلیل صناعت دوم حافظ حسن تعلیل صناعتی است که در آن شاعر دلیلی ادعایی برای پدیده ای می آفریند یا بین دو پدیده رابطۀ علت و معلولیِ تخیّلی ایجاد میکند. را در قالب شعر ریخت، بلکه شاعر به مناسبت از آن بهره میگیرد. حافظ به همان صورتی که ایهام و دیگر صناعتهای ادبی را به نحوی طبیعی و بیتکلف به کار میبرد، حسن تعلیل را نیز در طبیعیترین حالت به کار میبرد که ممکن است چنین صناعتی در بدو امر خود را آشکار نسازد؛ همین امر کد مطلب: 5524 - تاریخ انتشار: 11:48 - 1402/11/14 13 - سپهری و سوررئالیسم معطوف به سبک هندی سبک هندی که به دلیل تسلّط دیرسالۀ ذوق خراسانی بر فضای ادبی ایران، آماج طعنها و تمسخرهای شاعران دوره بازگشت شده بود، از همان نخستین دهههای عصر حاضر و به تبع آن در سالهای پس از انقلاب، اعتبار گذشته خود را بازیافت و محمل تأثیرپذیریهای شاعرانه و پژوهشهای اندیشمندانه گشت. وجود حقّی که از وی در هنر شاعری ضایع کرده، باز ناگزیر شده با عاریه گرفتن اصطلاحی از تذکرهنویسان سبک هندی بگوید که شعر وی به راستی «طوری» واقع شدهاست (اخوان ثالث، 1373: 126).
شعر سپهری را فرزند بلافصل شعر هوشنگ ایرانی دانستهاند (شمس لنگرودی، 1387: 3/32) و معتقدند وی در کد مطلب: 2071 - تاریخ انتشار: 07:14 - 1402/10/09 14 - پیوند متن و فرم و شاعرانگی از دیدگاه سبکشناسان، متون در سیر تطوّر خود دگردیسیهایی دارند و هر یک ویژگیهای سبکی، فردی و دورهای خود را منعکس میکنند، اما پرسش اصلی این است که این تحوّلات و تمایزها از کجا ایجاد شده است؟ یا محتوا نزد نویسندگان و شاعران، جزیی تکراری و تقریباً ثابت است. برای مثال مبارزه به شیوههای مختلف، زندگی، مرگ، عشقورزی، کینهورزی و... یک موضوع ثابت و تکراری در داستان، رمان، شعر و ... است. اما نامگذاری آثار منظوم یا منثور بر اساس موضوع و محتوا انجام نشده است. کد مطلب: 2555 - تاریخ انتشار: 07:20 - 1402/09/29 15 - تفوق دانش و علم جامی بر قدرت شاعری او عبدالرحمن جامی از همین شاعرانی است که دانش و علمش بر قدرت شاعری تفوق دارد و اگرچه ذهن و ضمیر فیاض به زبان او استحکام و سادگی بخشیده اما از هیجان و شور شاعری و آفرینندگی دور ساخته است. از این رو منتقدان ادبی جامی را استاد ادب میدانند و نه شاعری.
ادبیات برای معناسازی کد مطلب: 5452 - تاریخ انتشار: 07:12 - 1402/09/27 16 - اهمیت تخلّص در ادبیات فارسی تخلّص اسمی است که شاعر آن را در شعر خود میآورد و آن اسم بر او دلالت میکند. وقتی این واژه وارد زبان فارسی شد، شاعران ایرانی آن را به معنای دقیق و ادبی بهکار برده، به اصطلاح ادبی تبدیل کردند. شده، عملاً دارای نام شاعر (و با اغماض تخلّص) است:
منم آن شیر گله منم آن پیل یله
نام من بهرام گور کنیتم بوجبله
(رک. صفا، 1371: 1/ 170)
بیشتر شاعران ادبیات فارسی- چه دارای دیوان و چه بیدیوان- برای تخلّص اهمیت قائل بودند؛ به گونهای که حدود نود درصد آنان از عصر رودکی کد مطلب: 1994 - تاریخ انتشار: 07:16 - 1402/09/04 17 - حسن تعلیل صناعت دوم حافظ حسن تعلیل صناعتی است که در آن شاعر دلیلی ادعایی برای پدیده ای می آفریند یا بین دو پدیده رابطۀ علت و معلولیِ تخیّلی ایجاد میکند. را در قالب شعر ریخت، بلکه شاعر به مناسبت از آن بهره میگیرد. حافظ به همان صورتی که ایهام و دیگر صناعتهای ادبی را به نحوی طبیعی و بیتکلف به کار میبرد، حسن تعلیل را نیز در طبیعیترین حالت به کار میبرد که ممکن است چنین صناعتی در بدو امر خود را آشکار نسازد؛ همین امر کد مطلب: 3289 - تاریخ انتشار: 07:22 - 1402/08/27 18 - هویّت انسان از دیدگاه نظامی
پنج گنج، آیینة تمامنمای شخصیّت نظامی است که شاعر در آن غیر از جذبة عشق و زهد، متوجّه جلوههای گوناگون حیثیت و عظمت گوهر انسانی بوده است. او در سیمای قهرمانان قصّههایش هویّت انسان آرمانی را به تصویر کشیده و از بازنمود واقعنمایانة ویژگیهای هویّتی قهرمانان داستانهایش پرهیز کرده و بیشتر یک تیپ از افراد را در نظر گرفته است. گوناگون ساختة ذهن شاعر که به دلیل فراوانی دانستههای وی کم هم نیستند، از یک سو در اثبات باورهای او و از سوی دیگر در شناساندن انسان آرمانی و جامعة ایدهآل او مؤثّر واقع خواهند شد. یکی از عمدهترین دلایل موفقیت نظامی، در ساختن هویّتی قابل توجه از قهرمانان کد مطلب: 3300 - تاریخ انتشار: 07:13 - 1402/08/24 19 - نوسرودهای برای این روزهای فلسطین؛ «راویانند در این معرکه آوینیها» حجتالاسلام محمدحسین انصارینژاد شاعر آیینی و انقلابی کشورمان سروده جدیدی را درباره این روزهای فلسطین سروده و در آن، تزویر و فریبکاری صهیونیستها را به نظم درآورده است. محمدحسین انصارینژاد شاعر آیینی و انقلابی کشورمان سروده جدیدی را درباره این روزهای فلسطین سروده است و در آن به تزویر و فریبکاری صهیونیستها را به نظم درآورده است. نوسروده او از قرار ذیل است:
و کلاغان سَرشان گرمِ خبرچینیها
سنگ در دست مبادا که کد مطلب: 5402 - تاریخ انتشار: 11:48 - 1402/08/12 20 - مثنوی محمود ژولیده علیه اسرائیل: تاکنون در شهر، گورستانِ جمعی دیدهاید؟ محمود ژولیده شاعر آئینی در رثای تهاجم وحشیانه رژیم ظالم و دیوصف صهیونیستی به بیمارستانها، مدارس، مساجد، کنیسه، پناهگاهها و کودکان مظلوم و بیدفاع غزه شعری به سبک مثنوی سرود. فارس، محمود ژولیده شاعر آئینی در رثای تهاجم وحشیانه رژیم ظالم و دیوصف صهیونیستی به بیمارستانها، مدارس، مساجد، کنیسه، پناهگاهها و کودکان مظلوم و بیدفاع غزه شعری به سبک مثنوی سرود. متن این شعر به شرح زیر است:
آی مردم، قتلِ بیمارانِ جمعی کد مطلب: 5359 - تاریخ انتشار: 16:32 - 1402/08/02 |