Warning: Undefined variable $submit in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 220
Warning: Undefined variable $submited in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 226
Warning: Undefined variable $searchenjine in /home1/xnngbrbg/xn--mgbx5dul.com/search.php on line 228
تعداد نتایج: ۳۲۱ | عبارت جستجو: زبان |
دکتر عباس عراقچی/ 1 - پاسخ ایران دقیق، با عقلانیت و به دور از هیجانی شدن خواهد بود فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز دوشنبه میزبان وزیر امور خارجه بودند. در این همایش که به صورت برخط در تمام دفاتر استانی سپاه پخش می شد دکتر عراقچی ضمن تشریح تحولات سیاسی و امنیتی در صد روز اخیر عنوان نمودند که در این عرصه میدان و دیپلماسی دارای هماهنگی و یگانگی کامل هستند. به گزارش سپاه نیوز، دکتر سید عباس عراقچی روز دوشنبه در جمع فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران با اشاره به تصمیم نظام در قبال شرارت های یکسال گذشته رژیم صهیونیستی افزود: به لطف خدا در یکسال گذشته که با شرایط بسیار پیچیده ای روبه رو بوده ایم. مسئولان عالی رتبه کد مطلب: 6633 - تاریخ انتشار: 12:16 - 1403/08/29 گفتوگویی با حجّتالاسلاموالمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی و رئیس کنگره جهانی حضرت رضا (علیهالسلام) 2 - اهمیت ارائه معارف اهلبیت(ع) به زبان روز و پاسخگویی به نیازهای امروز جهان تر است اینکه معارف را به زبان روز و بیان روز بتواند نیازهای امروز را پاسخ دهد، یعنی محتوا متناسب با شرایط روز و نیازهای روز و سؤالات روز و چالشهای روز. بله بیان روز نه به این معنا که فقط ما قالب و ادبیات را تغییر بدهیم بله با ادبیات سنتی گذشته نمیشود معارف را بیان کرد، کد مطلب: 6421 - تاریخ انتشار: 16:53 - 1403/06/13 3 - قصه دلبری کتاب قصه دلبری، یک روایت صاف و ساده و روان است از زبان مرجان خانم، که آقا محمدحسیناش را روایت میکند. روایتی که ما را با آدمی آشنا میکند که دقیقا شبیه ماست؛ میخندد، عاشق میشود، خیلی وقتها پول ندارد، هیات میرود، نذریهای روضه را برای مرجان خانم، همراهش میآورد، چشم در چشم وهابیها روضه میخوانَد و حتی مو میکارد اما مقصود را فراموش نمیکند و آخر سر شهید میشود!
حنانه سالمی هم با یکی از همانها و به زبان مرجان خانم شروع میشود:
«حسابی کلافه شده بودم. نمیفهمیدم که جذب چه چیز این آدم شدهاند. از طرف خانمها چند تا خواستگار داشت! مستقیم به او گفته بودند، آن هم وسط دانشگاه. وقتی شنیدم گفتم: چه معنی داره یه دختر بره به یه پسر بگه قصد دارم کد مطلب: 6298 - تاریخ انتشار: 15:34 - 1403/05/22 4 - ما رأیت الا جمیلا حضرت آیتالله خامنهای: «زینب کبری در برابر حکّام مغرور و متکبّر، مظهر ایستادگی و اقتدار روحی است. در کوفه وقتی که ابنزیاد زبان شماتت را باز میکند که مثلاً «هان! دیدید چه شد، دیدید شکست خوردید»؛ در جوابش میگوید «مَا رَاَیتُ اِلَّا جَمیلا»؛ هر چه دیدم زیبایی بود.» ۱۴۰۰/۰۹/۲۱ کد مطلب: 6121 - تاریخ انتشار: 16:23 - 1403/04/25 ذٰلِكَ الكِتابُ لا رَيبَ ۛ فيهِ ۛ هُدًى لِلمُتَّقينَ 5 - بیان عقاید محکم و استوار با زبان مناسب، راه حل رفع شبهات و استوار باشد و آن را با زبان مناسب بیان کنیم؛ آن وقت خواهیم دید که «سحر با معجزه پهلو نزند دل خوش دار». دیگر غصه نخورید؛ معجزه را به میدان بیاورید؛ سحر به خودی خود جمع خواهد شد و آن عِصیّ و حبالشان را خواهد خورد و برد. مهم این است که ما این ید بیضا را از جَیبمان بیرون کد مطلب: 5978 - تاریخ انتشار: 14:31 - 1403/04/03 پیشنهادی برای مطالعه سیره اهل بیت(ع) 6 - «پیشوایان هدایت» گفتن اینکه تاریخ ۲۵۰ سالهی اهل بیت(ع) حکایت درخشش نوری واحد است، به زبان، ساده است اما نشاندادن آن با جزئیات و در قالب بیش از چهار هزار صفحه کتاب و ذیل سرفصلهای مختلف و با بهرهگیری از منابع متعدد، کار دشواری است که مجموعهی ۱۴ جلدی اعلامالهدایة از عهدهی آن برآمده است. نخستین چاپ این مجموعه به زبان عربی با نام «موسوعة أعلام الهدایة» در سال ۱۳۸۱ منتشر شد. ترجمهی فارسی آن نیز با نام «پیشوایان هدایت» نخستینبار در سال ۱۳۸۵ به بازار عرضه شد.
در جستوجوی انسان ۲۵۰ ساله
هر جلد از نسخهی عربی «أعلام الهدایة» بین کد مطلب: 5970 - تاریخ انتشار: 23:20 - 1403/04/01 تولیت آستان قدس رضوی بیان کرد: 7 - اهمیت ارائه معارف اهلبیت(ع) به زبان روز و پاسخگویی به نیازهای امروز جهان حضرت آیتالله خامنهای در دیدار اعضای هیئت علمی پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا (علیهمالسلام) فرمودند: «تشکیل این کنگره و این گردهمایی کار بسیار خوبی است؛ چون ماها ــ داخل جامعهی شیعه؛ حالا قبل از اینکه به دیگران برسیم ــ در زمینهی معرفت ائمّه نقایص زیادی داریم؛ گاهی به یک جنبه توجّه شده با افراط و بدون اتقان، از جنبههای دیگر غفلت شده؛ و گاهی حتّی به همان هم توجّه نشده، و به همین مسائل ظاهری و توجّهات ظاهری و [مانند] اینها بسنده شده. به نظر من ما به عنوان شیعه، به عنوان مجموعهی اهل تشیّع، یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمّهی خودمان را به دنیا معرفی کنیم.» تر است اینکه معارف را به زبان روز و بیان روز بتواند نیازهای امروز را پاسخ دهد، یعنی محتوا متناسب با شرایط روز و نیازهای روز و سؤالات روز و چالشهای روز. بله بیان روز نه به این معنا که فقط ما قالب و ادبیات را تغییر بدهیم بله با ادبیات سنتی گذشته نمیشود معارف را بیان کرد، کد مطلب: 5896 - تاریخ انتشار: 18:39 - 1403/03/20 8 - مؤمن، همواره در قبال گفتار خود مسئول است | توصیف زبان در گفتار حضرت علی(ع) حجت الاسلاموالمسلمین «سید هاشم موسوی» مدیر مرکز اسلامی انگلیس در لندن، همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضانی پیرامون موضوع «سخنگفتن و سکوت در بیان قرآن و اهلبیت(ع)» سخنرانی کرد. کد مطلب: 5824 - تاریخ انتشار: 14:41 - 1403/03/10 9 - توجه ویژه رسانههای خارجی به نامه رهبر انقلاب برای دانشجویان آمریکایی نامه رهبر انقلاب اسلامی ایران به جوانان و دانشجویان دانشگاههای آمریکا، با اهتمام ویژه رسانههای جهانی از جمله رسانههای عرب زبان و غربی روبرو شده است. کردند.
رسانه های عرب زبان و همینطور غربی اهتمام ویژه ای به این نامه رهبری نشان داده اند.
العهد لبنان در این باره تیتر زد: امام خامنه ای خطاب به دانشجویان آمریکایی: شمار هم اکنون بخشی از جبهه مقاومت هستید.
این رسانه لبنانی نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی را خطاب به کد مطلب: 5822 - تاریخ انتشار: 13:46 - 1403/03/10 10 - اهمیت دعا در وصیت امیرالمومنین(ع) به امام حسن مجتبی(ع) رهبر معظم انقلاب اسلامی: هر وقت با خدا شروع کنید به سخن گفتن و عرض نیاز کردن، خدای متعال صدا و درخواست شما را میشنود. با خدا همیشه میشود همزبان شد، میشود گفتگو کرد، میشود مأنوس شد و میشود از او درخواست کرد. این برای بشر، فرصت و نعمت خیلی بزرگی است. با خدا همیشه میشود همزبان شد، میشود گفتگو کرد، میشود مأنوس شد و میشود از او درخواست کرد. این برای بشر، فرصت و نعمت خیلی بزرگی کد مطلب: 5810 - تاریخ انتشار: 13:17 - 1403/03/08 معرفی کتاب «مرزبان» 11 - سیدی که سازَش با سکوت سازگار نبود کتاب مرزبان به قلم حسن چراغلو و آناهیتا حسینزاده، در فصلهایی مستند و با جزییاتی بیشتر به بررسی دقیق و تاریخی برهههای مختلف اما به هم پیوسته زندگی پر فراز و نشیب اولین شهید ترور جمهوری اسلامی یعنی شهید سپهبد سید محمدولی قرنی پرداخته است. انقلاب اسلامی، در کتاب مرزبان به قلم حسن چراغلو و آناهیتا حسینزاده، در فصلهایی مستند و با جزییاتی بیشتر به بررسی دقیق و تاریخی برهههای مختلف اما به هم پیوسته زندگی پر فراز و نشیب اولین شهید ترور جمهوری اسلامی یعنی شهید سپهبد سید محمدولی قرنی پرداخته است.
کتاب کد مطلب: 5715 - تاریخ انتشار: 15:19 - 1403/02/28 13 - نگذارید حجم لغات فرنگی در زبان فارسی بیش از این شود بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار شاعران. ۱۴۰۳/۱/۶
۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی انقلاب: به نظر من #زبان_فارسی کاملاً دارد مظلوم واقع میشود. حالا این اواخر یک کارهایی دارد میشود، بعضیها در انجمنهایی یک کارهایی دارند انجام میدهند، امّا ما بیش از این احتیاج داریم به تقویت زبان فارسی. زبان فارسی زبان کششداری است، جزو زبانهایی است که میتواند توسعه کد مطلب: 5694 - تاریخ انتشار: 19:08 - 1403/02/25 پیام به کنگرهی بزرگداشت مصلحالدین سعدی شیرازی
14 - سعدی یکی از پایههای بنای استوار ادب پارسی است به جاست که ذکر جمیل سعدی بر زبان ارزشگزاران آن ارزشها و یاد او در خاطر رهروان آن وادیها مکرر و مؤکّد گردد.
اینجانب فراهم آوردگان و دست اندرکاران این مجمع تحقیقی و ادبی و هنری را صمیمانه سپاس میگویم، و این ابتکار را بزرگ و ارجمند میشمارم.
بیشک سعدی یکی کد مطلب: 5648 - تاریخ انتشار: 13:50 - 1403/02/01 15 - پیروی قائم مقام از گلستان سعدی
از میان پیروان سعدی تنها کسی که در پیروی از شیوة نگارش وی در گلستان گوی توفیق را از همگان ربود، قائم مقام فراهانی، نویسندة منشآت است که با درک روح زبان سعدی و رمز و راز آن،- تأثّر و نه تقلید- توانست نثری زیبا، روان، آهنگین و در عین حال استوار بیافریند. بر این، شیوة نگارش و سبک و زبان وی ویژگیهایی داشت که مقلّدان از درک آن عاجز بودند، به همین جهت به حریم او نتوانستند نزدیک شوند. اگر به کتابهایی که به تقلید از گلستان نوشته شده توجه کنیم، میبینیم که توجه مقلّدان بیشتر به ظاهر کتاب و طرز تنظیم و تبویب و حتّی به نام کد مطلب: 5644 - تاریخ انتشار: 07:13 - 1403/02/01 16 - خودشکوفایی سعدی
سعدی، از واقعگراترین شعرا و نویسندگان زبان و ادب فارسی است. به خصوص در گلستان که بهترین جلوهگاه واقع نگریهای اوست هیچگاه جانب واقعیت را رها نمیکند و سعی میکند عملیترین راه ها را برای حلّ مشکلات و نیازهای اساسی بشر ارائه دهد. بهروزی و نشانۀ ارضای همهجانبۀ انسان، رسیدن به بامِ خودشکوفایی است. مزلو شرط خودشکوفایی را شناخت استعداد ذاتی و شکوفایی آن میداند. به نظر وی حتی اگر همۀ این نیازها ارضا شوند، باز هم اغلب (اگر نه همیشه) میتوانیم انتظار داشته باشیم که بزودی نارضایی و بیقراری کد مطلب: 5639 - تاریخ انتشار: 07:13 - 1403/01/29 17 - انسجام دستوری در شعر قیصر امینپور قیصر امینپور، از شاعران نامآور معاصر، اشعار بسیاری را در قالبهای مختلف شعری سروده است. اشعار امینپور به واسطۀ تسلّط شاعر بر زبان فارسی و آشنایی او با واژگان و ظرفیتهای دستوری و واژگانی ادبیات فارسی، از شگردهای انسجامی به نحو مطلوبی بهرهمند است. امین پور با تکیه بر نظریۀ زبانشناسی کد مطلب: 2035 - تاریخ انتشار: 07:12 - 1403/01/25 یادآوری ایران به بهای فراموشی جغرافیای فارسی 18 - بازنگاری تاریخ ادبیات فارسی از 1000 تا 1850 میلادی خواه شاعری اصفهانی بودید، یا دیپلمات عثمانی اهلِ استانبول، یا مقامی هندی، یا بازرگانی اهل سمرقند، یا حتی امپراطوری بر کرسی سلطنت دهلی، به احتمال زیاد از زبان پارسی بهرهای داشتید.
از ۱۰۰۰ تا ۱۸۵۰ میلادی، زبان پارسی در بخشهای وسیعی از خاورمیانه، آسیای مرکزی و جنوبی غالب بود و یکی از زبانهای اصلیِ ادبیات و فرهنگِ فاخر، ارتباطاتِ بین امپراطوریها، مسافرت، معنویت و شعر بود. خواه شاعری اصفهانی بودید، یا دیپلمات عثمانی اهلِ استانبول، یا مقامی کد مطلب: 1334 - تاریخ انتشار: 08:11 - 1403/01/20 19 - رابطۀ زبان و تفسیرمان از جهان «عالم را در امتداد خطوط ارایه شدۀ زبانهای مادری خویش تحلیل میکنیم.» زبانشناسان این ایده را به یاد بنیامین وورف، زبانشناس آمریکایی، «وورفیانیسم» مینامند. مکورتر ضمن نقد استدلال وورفی از دیدگاه زبانشناختی، نشان میدهد که شواهد موجود تا چه حد این اندیشه را تایید میکنندکه زبانها مانند لنزهایی روی جهان تعبیه شدهاند. میدوِی ماهیت دست و پاگیر زبان ژاپنی بود. ایدهٔ نهفته در این ادعا که قایل به این است که زبان سخن گفتن شیوهٔ نگاهمان به جهان را شکل میدهد، نظری اغواکننده است. مکورتر۱ در کتاب موجز، قابل فهم و جذابِ خود، فریب زبان۲، با نگاهی به شواهد نتیجه میگیرد که این کد مطلب: 2127 - تاریخ انتشار: 09:23 - 1403/01/06 20 - الگوهای ساخت ماضی نقلی در فارسی باستان زبان بارزترین تجلّیگاه اندیشه و فرهنگ هر قومی است که با ضربآهنگ تاریخ و دگرگونیهای اجتماعی، قوام مییابد، میبالد، میگسترد و گاه نیز میپژمرد. امّا برخلاف بعضی نهادهای اجتماعی، سیر تحوّلات و تغییرات زبانی معمولاً با آهنگی کند و سنگین پیش میرود و چه بسا در کوتاهمدت محسوس نباشد، باستان و اوستایی از شاخة زبانهای ایرانی باستاناند و همچون زبانهای دیگر ایرانی باستان، حالتی ترکیبی دارند. در زبانهای ایرانی باستان در افعال نیز زمانهای مرکّب (مانند ماضی نقلی و ماضی بعید در فارسی امروز) وجود نداشته و زمانها و وجوه و نمودها از ترکیب پیشوند و افزونه و کد مطلب: 1991 - تاریخ انتشار: 09:10 - 1403/01/03 |